תפקידי מפתח בפיתוח משחקים

תפקידי מפתחי המשחק ישתנו בהתאם לגודל ולסוג האולפן. אלו הן כמה מהעמדות הנפוצות שתמצא.

מנהל פרוייקט

מנהל הפרויקט מוודא שתהליך פיתוח המשחק יתנהל בצורה חלקה, עמידה באבני דרך, צפויים/מתמתנים סיכונים וחברי הצוות עושים את מה שהם אמורים לעשות. לעתים קרובות הם מהווים מרכז התקשורת בין צוותי הפיתוח והעיצוב והמנהלים. מנהלי פרויקטים מאורגנים בצורה יוצאת דופן וחייבים להיות בעלי כישורי תקשורת ואנשים מצוינים.

מפתחי משחקים/מתכנתים

מתכנתי משחקים עוזרים לפתח משחקים על ידי הפיכת מושגי עיצוב לקוד כדי ליצור משחקים הניתנים להפעלה מלאה. מתכנתים הם לרוב מהנדסי תוכנה או מדעני מחשבים עם רקע תכנות חזק, בתוספת שילוב של יצירתיות, מיומנויות מתמטיקה וסבלנות כדי לקוד בהצלחה רעיונות לתמונות וצלילים אינטראקטיביים. הם מבטיחים שהמשחק יתנהל בצורה חלקה.

מפתח משחקי וידאו

ישנם היבטים רבים ושונים של תכנות, כולל:

  • בניית מנוע בסיס מותאם אישית למשחק
  • פונקציות סקריפטים, אירועים, אינטראקציות
  • יצירת פיזיקה (למשל הבדלי כבידה במשחק המתרחש בחלל)
  • פיתוח ושינוי עיבודים גרפיים בתלת מימד
  • הדמיית בינה מלאכותית אצל יריבים
  • הוספת אפקטים קוליים, מוזיקה ודיבורים
  • יישום היגיון ומכניקה במשחק
  • יצירת ממשק המשתמש
  • כתיבת קוד ספציפי למקלדת, עכברים או ג'ויסטיקים
  • מתן אפשרות לשחקנים להתחרות או לשתף פעולה באמצעות LAN או אינטרנט
  • פיתוח כלים מותאמים אישית
  • העברת קוד בין פלטפורמות
  • הטמעת אלגוריתמים, טיפול בדרישות זיכרון ובעיות שמירה במטמון
  • זיהוי ותיקון באגים

באולפנים גדולים יותר, תמצאו מומחים המוקדשים רק לתכנות AI [1] למשחק, או עובדים שעובדים רק על ממשק המשתמש. המתכנת הממוצע מרוויח $59,010 דולר לשנה, עם זאת, מתכנת בכיר או מוביל יכול להרוויח יותר מ-$100,000 דולר בשנה. קורס תכנות משחקים יכול לצייד אותך במיומנויות לקבל את העבודה הראשונה שלך בתכנות משחקים בתעשייה.

מעצבי משחקים

מעצב משחקים הוא המניע היצירתי של המשחק, ובדרך כלל הכלאה בין סופר לאמן, עם ידע מסוים בתכנות. קטע צנרת הייצור של עיצוב המשחק כולל יצירת סיפורים, דמויות, מטרות, כללים ואתגרים מרתקים המניעים אינטראקציות עם דמויות, משתמשים או אובייקטים אחרים.

מעצבים עשויים להיות אחראים על:

  • פיתוח קו העלילה, סיפורי אחורי דמויות ודיאלוג
  • פיתוח משחק, חוקים ושיטת הניקוד
  • קביעת רמת הקושי
  • בניית סביבות, מדפים, מכשולים וחפצים
  • עיצוב רמה ועולם
  • תכנות/סקריפטים
  • עריכה דיגיטלית

אם עובדים בחברה גדולה יותר, המשימות הללו יכולות להידמות לתפקידים בודדים. לפי Payscale, השכר הממוצע של מעצב המשחקים הוא 63,838 דולר ארה"ב, בעוד שליד יכול להרוויח יותר מ-$93,926 דולר (בהתאם לניסיון, מיקום, גודל הסטודיו והתעשייה). מעצבים בכירים וטכניים עשויים לחרוג מטווח זה. עיין במדריך שלנו על איך יוצרים משחקי וידאו כאן.

מעצבי רמות

מעצב רמות משחקי וידאו אחראי ליצירת רמות מעניינות ומהנות. תפקידם הוא להשאיר את השחקן ממוקד במעבר במשחק ובהשגת המטרה או המשימה שלו תוך צמצום פוטנציאל הבלבול. מכיוון שמשחקים הרבה יותר מורכבים ממה שהם היו בעבר, מקובל באולפנים גדולים יותר למצוא מעצבי משחקים המוקדשים רק לעיצוב ברמה.

מעצבי רמות לוקחים השראה מאמנות הקונספט, התייחסות לתמונות ו-GDD כדי לשרטט מפות אמינות וליצור מודלים פיזיים של רמות. בהתאם לסוג המשחק והאם הוא מבוסס על אירועים אמיתיים (כגון קרב במלחמת העולם השנייה), ייתכן שהם יצטרכו ללמוד הכל על תקופה מסוימת של היסטוריה ולחקור מיקומים בפועל כדי להבטיח שהרמה מציאותית ואמינה. אם המשחק מעובד מתוך ספר או סרט, הם יצטרכו לקרוא/לצפות במקור ולחפש רמזים. אם העולם בדיוני לחלוטין, הם יצטרכו להשתמש ביצירתיות שלהם ולשאוב השראה מאמנות הקונספט שסופקה.

לאחר מכן באמצעות עורך רמות (תוכנה המשמשת לעיצוב רמות ומפות), הם בונים את הרמות, השלבים או המשימות. העבודה שלהם יכולה לכלול גם דברים כמו תכנון מיקומי התחלה ויציאה, קביעה היכן יהיו מנהרות ומעברים נסתרים, מקומות שבהם יתקיימו אינטראקציות או דיאלוגים, נקודות השרצת מפלצות, נקודות טריגר שבהן יתבצעו פעולות מסוימות ועוד ועוד.

מפתח משחקים

מעצבי רמות אחראים על זיהוי ותיקון באגים, כגון שחקנים נופלים מחוץ לתחום או נתקעים ואינם יכולים לצאת. האתגר עם משחקי וידאו הוא שברגע שהמשחק משוחרר, זה מחוץ לידיו של המעצב. השחקן יכול לקיים אינטראקציה עם העולמות בדרכים בלתי צפויות, ולהביא לאותם באגים שלא הבחינו בהם במהלך הפיתוח.

הרמה ככל הנראה תראה כמה גרסאות לפני שתהפוך לגמר. מעצב ברמה יכול להרוויח בממוצע 56,884 דולר ארה"ב בהתאם לסטודיו ולמיקום. מעצבים בכירים או מנוסים יותר יכולים לדרוש שכר גבוה בהרבה.

אמני משחק

אמני משחק יכולים לכלול אמני קונספט, אנימטורים, מעצבי 3D ואמני FX. קבוצה זו אחראית להכנסת צבע, תנועה וחיים למשחק. בעוד שאמן קונספט פעיל בעיקר במהלך ההפקה המוקדמת כאשר הם מעצבים את המראה הראשוני (בדרך כלל ב-2D), הם עשויים להיות מובאים שוב מאוחר יותר בתהליך פיתוח המשחק אם יתווספו אלמנטים חדשים או שהמשחק ישנה מסלול.

אמן קונספט תלת מימד (שיכול להיות אותו אמן) משתמש בתוכנות פיסול דיגיטליות כמו ZBrush, Maya ופוטושופ כדי ליצור אביזרים, נכסים וסביבות תלת מימדיות. הם גם יוסיפו טקסטורות ופרטים.

מעצבי תלת מימד

מעצבי מודלים תלת-ממדיים יוצרים מודלים של אנשים, חפצים, אביזרים, כלי נשק וסביבות, אשר לאחר מכן ניתן ליצור מרקם ולהנפשה לפי הצורך. דוגמנים צריכים לדעת איך לאסוף ולהשתמש בחומרי עזר איכותיים, במיוחד אם הם משכפלים חפצים אמיתיים (למשל AK-47, צ'ופר מתקפת זמזמים, מגדל אייפל וכו').

מעצבי מודלים עשויים להשתמש בתמונות של האובייקטים שהם יוצרים, או ברחפנים אם האובייקט גדול בהרבה והם צריכים מבט אווירי. אם המשחק הוא כולו פנטזיה, הם יצטרכו להתייחס לאמנות הקונספט ולהשתמש בדמיון שלהם כדי להמציא משהו חדש וייחודי.

אנימטורים של משחק

אנימטורי משחקים מוסיפים עומק וריאליזם על ידי הוספת תנועה אמינה לדמויות, חפצים וסביבות. הם ייצרו לוחות תכנון וימפו סצנות אנימציה מרכזיות שמתיישרות עם קו העלילה של המשחק. אנימטורים צריכים לעתים קרובות לערוך מחקר רב (למשל, התבוננות כיצד מתנהגים בעלי חיים ומקיימים אינטראקציה עם אחרים אם עובדים על משחק המבוסס על בעלי חיים). ניתן להשתמש בנתוני לכידת תנועה גם כדי לעזור ליצור אנימציות דמויות חיים יותר.

אמני FX

אמני FX מעניקים לשחקנים חוויה סוחפת ומשעשעת יותר על ידי הוספת אפקטים מדהימים כגון פיצוצים, סימולציות של עשן, אש ונוזלים, ואירועי מזג אוויר כגון גשם, ברקים, סופות שלגים וכו'. אמני משחקי FX נוטים להשתמש בתוכנה כגון הודיני FX או מאיה, אבל צריכה להיות בעלת ניסיון גם במנועי משחק כמו Unity או Unreal Engine 4.

מהנדסי אודיו / מעצבי סאונד / מלחינים

מומחי הסאונד מפתחים אפקטים קוליים ריאליסטיים, מקליטים קריינות/דיאלוגים בין דמויות ויוצרים פסקולים שקובעים את מצב הרוח לשחקנים, מוסיפים סממני מתח או שמע (למשל פתיחה של מוזיקת מוזיקה, הפסקת תפריט, סימון ניצחון וכו').

QA (הבטחת איכות) / בודקי משחקי וידאו

בודקי משחקי וידאו חיוניים בתהליך פיתוח המשחק! האנשים האלה בודקים משחקים, מחפשים באגים ומבטיחים שהמשחק פועל בצורה חלקה וההוראות ברורות לשחקנים. הם מדווחים על שגיאות לצוות המפתחים במה שמכונה לפעמים גיליון באגים.

מפתח

תפקידים נוספים

מלבד תפקידי פיתוח המשחקים שהוזכרו לעיל, לאולפנים גדולים יותר יש את היכולת להביא מספר מומחים נוספים, כגון:

  • מעצבי קווסט
  • מעצבי קרב
  • סופרים
  • מתורגמנים ומתרגמים

בהמשך תהליך פיתוח המשחק, צוות המוצר ממלא יותר תפקיד, ועוזר לטפל בשיווק והפצה של המשחק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים קשורים

המורשת של מורטל קומבט

Mortal Kombat הוא שם מוכר בעולם משחקי הלחימה. הזיכיון, שפותח על ידי אולפני NetherRealm, הפך לשם נרדף לדמויות ייחודיות, קווי עלילה מורכבים ומהלכי סיום מוגזמים

קרא עוד »
דילוג לתוכן