מחשב שולחני למשחקים הוא השקעה גדולה, אז מומלץ לקחת את הרכישה ברצינות ולעשות את המחקר שלך. בין הכרטיס הגרפי, המעבד, ה-RAM והאחסון שלך, יש הרבה מה לשקול. זו הסיבה שאנחנו כאן כדי להראות לך איך לקנות שולחן עבודה למשחקים.
זו משימה מרתיעה, להרכיב מתקן משחק בפעם הראשונה, אבל זה לא חייב להיות קשה. כל עוד אתם יודעים מה לחפש, והיכן לחפש אותו, תוכלו להרכיב מחשב גיימינג שיתאים לצרכים שלכם תוך זמן קצר.
מידה אחת לא מתאימה לכולם
מחשבי גיימינג מגיעים כעת בצורות וגדלים רבים. ישנן מערכות קטנות כמו ה- Falcon Northwest Tiki, מגדלים בגודל בינוני כמו Acer Predator G1 ומונוליטים כמו ה- Origin Millenium. מערכות קטנות הן, ובכן, קטנות. הם לא פולשניים ומתאימים למקום שבו מערכות גדולות יותר פשוט לא יכולות. הם אידיאליים עבור גיימרים שחסר להם שולחן משחקים גדול או רוצים להשתמש במחשב בקולנוע ביתי. עם זאת, הקטנה יכולה להגביל את אפשרויות השדרוג העתידיות, וחלק מהמחשבים בגודל חצי ליטר עושים הרבה רעש בגלל השטח המוגבל שלהם לקירור.

מגדלים בינוניים הם פשרה טובה ואידיאליים עבור רוב האנשים. הם קטנים מספיק כדי להתאים מתחת, על או בשולחן עבודה טיפוסי, אך גדולים מספיק כדי להציע יכולת שדרוג וקירור מקובל. תצטרך לשלם מעט תוספת עבור לוחות צד זכוכית וערכות צבעים מפוארות, אבל אתה כבר תדע אם זה משהו שאכפת לך ממנו. לבסוף, אנו מגיעים אל המונוליטים המכונים מגדלים מלאים. לעתים קרובות אלה כל כך גדולים עד שהם לא יתאימו על גבי שולחן בלי להיתלות מלפנים או מאחור. כמה מגדלים מלאים כל כך גבוהים שהם אפילו לא יכנסו מתחת לשולחן.
מערכת מגדל מלאה עשויה לשאת פרמיית מחיר קלה על פני מגדל אמצע. אבל קל מאוד לעבוד איתם כי יש להם מספיק מקום לכל מה שתרצו לשים בהם, כולל הידיים, מה שיכול להיות מאוד מועיל אם יש לכם כפפות גדולות. כמה יצרנים מותאמים אישית, כגון Origin ו-CyberPower, מציעים מבחר של מקרים במהלך התאמה אישית. מגדל מלא הוא הקל ביותר לאחיזה ולעבודה איתו, אבל ודאו שאתם יודעים את מידותיו לפני כן. אם שטח שולחן העבודה חשוב אבל לא לגמרי נוח לך לעבוד באזור צפוף, בחר באמצעי מגדל.
יש אפשרויות קטנות יותר, אבל קשה יותר לשנות אותן, בדרך כלל חזקות יותר, ולא בהכרח תומכות בכל אפשרויות החומרה שלך. יתר על כן, מקרים קטנים של גורמי צורה מתחממים, אז זכור זאת אם אתה מתכנן להריץ משחקים תובעניים או אם אתה רוצה להסתכן ב-overclocking.
התחל עם הלב: המעבד
כשאתה קונה מחשב שולחני למשחקים, בין אם זה כזה שבנית בעצמך, מתקן גיימינג מותאם אישית או דגם מוכנה מראש של Dell או HP, המעבד יהיה המפרט הראשון שתראה – ומסיבה טובה. המעבד קובע כיצד המערכת תפעל ברוב התוכנות. ספירת ליבות המעבד היא שיקול מרכזי. האפשרויות נעות בין שתיים ל-16 ליבות במרחב המיינסטרים. אלא אם כן אתה על תקציב קיצוני, שבב ארבע ליבות צריך להיות נמוך ככל שאתה הולך, פן תיתקל בבעיות ביצועים עם כמה תוכנות ומשחקים.
אלה שמחפשים לעשות הרבה עבודה בעוצמה גבוהה עשויים לרצות לשאוף לשמונה ליבות או יותר במקום זאת, תלוי עד כמה התוכנה יכולה לנצל את ספירת הליבות הגבוהה. שבב שש ליבות או שמונה ליבות מספיק למשחקים. מעבר לכך, ספירת הליבה חשובה יותר עבור יישומים כמו Adobe Premiere ו-AutoCAD. כשזה מגיע ל-AMD לעומת אינטל, AMD נוטה להציע תמורה טובה יותר בכל ספקטרום התמחור, לספק יותר ליבות וביצועים הרבה יותר טובים עם ריבוי הליכי הודות לכל שבב שנהנה מתמיכה בריבוי הליכי בו-זמנית. מעבדי Ryzen 5000 האחרונים ניצחו את כל מה שיש לאינטל להציע במשימות משחק ופרודוקטיביות.

רוב המשחקים המודרניים משתפרים בשימוש במספר ליבות בבת אחת. עם זאת, תראה ביצועים כמעט זהים בין המעבדים בשילוב עם אותו GPU כאשר הרזולוציות דוחפות גבוה יותר. לכן, במקרים רבים, אינך צריך מעבד מתקדם כמו Core i9 או Ryzen 9 למשחקים.
GPU מעולה הופך למחשב גיימינג מעולה
אם אתה קצת רציני לגבי גיימינג, הכרטיס הגרפי הוא המקום שבו אתה צריך לשים לב הכי הרבה. זה הרכיב עם היד הכי גדולה לייפות את המשחקים שלך, לירוק קצבי פריימים גבוהים ולהפוך רזולוציות גבוהות יותר לניתנות להפעלה. מספרי דגמים מספרים לך הרבה מהסיפור כאן, כאשר כרטיסים בעלי מספר גבוה יותר פירושם בדרך כלל יותר ביצועים, אם כי יש שם כמה אזהרות, ודגמים עם אוברקלוק משותפי GPU של צד שלישי יכולים לסגור פערי ביצועים בין גרסאות. ה-RTX 2060 Super חזק כמעט כמו ה-RTX 2070 היקר יותר, למשל.
החל מלמטה, מעבדי GPU ברמת כניסה כגון AMD RX 570, או Nvidia GTX 1650 יעניקו לך ביצועים נאים בעת משחק ב-1080p. אם אתה רוצה לשחק ב-1440p בקצבי פריימים הגונים, אתה צריך משהו חזק יותר כמו RTX 2060 או RX 5700 מהדור האחרון. מהדור הנוכחי, ה-3060 Ti של Nvidia הוא האופציה היחידה באותה טווח מחירים, לפחות כרגע. הכרטיס הגרפי שלך הוא המרכיב החשוב ביותר במחשב האישי שלך אם אתה בעיקר משחק. עם זאת, זה לא בהכרח אומר שאתה צריך פשוט להוציא יותר על GPU. חשוב לשקול את המשחק שאתה רוצה לשחק לפני הגדרת תקציב GPU.
אל תבזבז כסף על זיכרון RAM מיותר
קו בסיס טוב עבור מערכות משחק מודרניות הוא 16GB, במיוחד עם כמה המחירים ירדו בחודשים האחרונים. אבל אתה יכול לברוח עם 8GB אם אתה משחק במשחקים ישנים יותר, או שלא אכפת לך להקריב פרטים או קצב פריימים כדי לחסוך יותר.
אחרי הכל, זיכרון הוא אחד הדברים הקלים ביותר לשדרוג מאוחר יותר – ואחד המשתלמים ביותר. אבל זכור זאת: זיכרון המערכת אינו בשימוש רק על ידי משחקים. כל מה שפועל במחשב שלך דורש זיכרון, ממערכת ההפעלה ועד מנהלי ההתקן של העכבר והמקלדת. אם Destiny 2 לבדו משתמש ב-6GB של זיכרון מערכת בזמן שהוא פועל, אתה צריך זיכרון בשפע זמין לכל השאר. זו הסיבה שמפתחים ממליצים על כמויות גבוהות יותר כדי למחשב שלך יהיה מקום לנשום בזמן שהמשחק נשאר פעיל.
ומכיוון שכל היישומים משתמשים בכמות מסוימת של זיכרון [1]RAM, ייתכן ש-16GB לא יספיקו. אם אתה רק משחק, 16GB הוא מושלם. עם זאת, אם אתה מתכנן להפעיל יישומים תובעניים אחרים – כגון DAWs כמו Pro Tools או יישומי עריכת וידאו כמו Adobe Premiere – 32GB עדיף. 64 ג'יגה-בייט זה מוגזם כמעט בכל המקרים, אלא אם כן יש לך צרכים מאוד ספציפיים, ו-128 ג'יגה-בייט במכונה לצרכן הם רק עבור זכויות התרברבות.
כונני מצב מוצק הם מהירים ועכשיו סבירים יותר
רוב המחשבים הנמכרים כיום מגיעים עם כונן קשיח מכני של לפחות 500GB, וברוב המקרים, דגם של 750GB או 1TB. יותר מקום עדיף, בטח, אבל אין צורך בחלל לא מנוצל, אז ההמלצה שלנו היא פשוטה: קנה כמה שאתה צריך, וכל השאר זה ביצועים. כאן נכנסים לתמונה כונני SSD. לא רק שהם הרבה יותר מהירים מכוננים קשיחים, אלא שהם גם הרבה יותר זולים ממה שהיו פעם. כונני SATA SSD הם רק פי שניים מהמחיר של כוננים קשיחים בגדלי אחסון דומים, ואתה לא צריך מקום מסיבי. SSD של 512GB מספיק כדי לאחסן את Windows ואת רוב המשחקים שלך וזה יעשה הבדל עצום לאיך שהמחשב שלך מרגיש, כמו גם כמה מהר המשחקים שלך נטענים.

קריר ושקט
קירור אינו קשור ישירות לביצועים, אבל יכול להיות לו השפעה, כמו גם ההנאה שאתה מקבל מהמחשב שלך. מעבדי AMD וכל הכרטיסים הגרפיים מגיעים עם מצננים משלהם ישירות מהקופסה, כך שאם לא אכפת לך מרמות הרעש, או שמירת רכיבים קרירים עבור אוברקלוקינג, אינך צריך לחשוב על זה יותר – במיוחד אם אתה לשחק עם אוזניות, היכן שהרעש לא כל כך חשוב. כרטיסים גרפיים הם קצת יותר מסובכים, אם כי אתה יכול לקרר אותם גם במים. אנו ממליצים פשוט לקנות כרטיס צד שלישי עם פתרון קירור מותאם אישית הגון כדי לאפשר רמות רעש נמוכות יותר וביצועים טובים יותר.
פועל
יש כמה רכיבים שהיינו ממליצים לך להשקיע עליהם קצת יותר כדי לקבל את האיכות שאתה צריך. ספק כוח טוב (PSU) הוא דוגמה מצוינת, ויש לנו רשימה של ספקי החשמל הטובים ביותר שתוכלו לקנות בתקציבים שונים. לעולם אל תקנה PSU גרוע, כי זול יכול למות ולקחת איתו רכיבים אחרים. הדבר הראשון שיש לקחת בחשבון הוא ההספק שלך. בחר PSU שחורג בהרבה מהספק הדרוש של המחשב שלך, אבל אתה לא צריך להשתגע ( PSU של 650w מושלם למבנה שמדורג ל-400w, למשל).
חיבור החלקים יחד
חיבור הכל הוא לוח האם שלך. אתה לא רוצה לעלות כאן בזול, אבל אתה גם לא צריך לעלות ביוקר מדי. יש לקחת בחשבון שני היבטים: השקע וערכת השבבים. למרבה המזל, הראשון קל. כל מעבד מיוצר כך שיתאים לשקע מסוים – מעבדי Ryzen 3000 משתמשים בשקע AM4, למשל – אז אתה רק צריך לוודא שהמעבד שלך מתאים לשקע בלוח האם שלך. אם אתה קונה מכונה בנויה מראש, אתה לא צריך לדאוג לגבי השקע.
ערכת השבבים מעניינת יותר. גם AMD וגם אינטל מציעות ערכות שבבים שונות עם תכונות שונות המכוונות למחירים שונים. לדוגמה, ערכת הדגל של אינטל Z490 תומכת ב-overclocking, בעוד שערכת השבבים B460 הזולה יותר לא. באופן דומה, לערכת השבבים X570 המובילה של AMD יש יותר נתיבי PCIe בהשוואה לערכת השבבים הזולה יותר B550.